“Cənubi Koreyada it ətinin qadağan edilməsi sağlamlıq və etik baxımdan ağlabatan addımdır”.
Qaziler.az bildirir ki, bu fikirləri dietoloq Veronika Qusakova “NEWS.ru”ya müsahibəsində deyib: “Bu, parazitlərin və xəstəliklərin ötürülməsi riskinin qarşısını almağa kömək edəcək. Bundan əlavə, bəzi ölkələr heyvanların rifahını qorumaq üçün itlərin yeyilməsini qadağan edir”.
“Sağlamlıq nöqteyi-nəzərindən it əti yemək müəyyən risk yaradır, çünki itlər insanlarda ciddi xəstəliklərə səbəb olan exinokokk və trixinella kimi parazitlərin daşıyıcısı ola bilər. Bundan əlavə, itlər quduzluq daşıya bilər, bu da ət istehlakı ilə ötürülür”, - qida üzrə ekspert izah edib.
Qusakova vurğulayıb ki, it ətinin istehlakı çox vaxt aşağı iqtisadi şəraiti olan və bəzi kateqoriyadan olan insanlar üçün alternativ qida mənbəyinin olmaması ilə əlaqələndirilir. Bununla belə, müasir cəmiyyətdə alternativ və daha təhlükəsiz protein mənbələri var və it ətini istehlak etməyə ehtiyac yoxdur.
QAZİLER.AZ