Ağ çörək yemək qan şəkərinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər.
Qaziler.az bildirir ki, bu barədə dietoloq Mixail Qinzburq bazar ertəsi, martın 4-də danışıb.
O, ağ çörəyin hazırlanması prosesində unun mühüm qida maddələrindən məhrum olduğunu izah etdi: məhsulun glisemik indeksi artır, beləliklə, sağlamlığa zərərli olur.
Ağ çörək yemək qan şəkərinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Bu barədə dietoloq Mixail Ginzburg bazar ertəsi, martın 4-də danışıb.
O, ağ çörəyin hazırlanması prosesində unun mühüm qida maddələrindən məhrum olduğunu izah etdi: məhsulun glisemik indeksi artır, sağlamlıqsızlaşır.
“Ağ çörək süzülmüş buğda unundan hazırlanan çörəkdir, emal zamanı ondan demək olar ki, bütün pəhriz lifləri çıxarılıb. Buna görə də, ağ çörəkdən olan nişasta tez bir zamanda çox tez sorulan qlükozaya parçalanır. Nəticədə qanda şəkərin səviyyəsi yüksəlir və xoşagəlməz metabolik reaksiya baş verir”, - o, Sputnik radiosuna müsahibəsində bildirib.
Həkimin sözlərinə görə, belə bir reaksiya metabolik sindromun inkişafına gətirib çıxarır və bunlar müasir həyat tərzinin xəstəlikləri, məsələn, diabet, podaqra, hipertoniya və s. yaradır. Bu zaman mütəxəssislər daha çox pəhriz lifi olan çörək yeməyi məsləhət görürlər. Ginzburg izah etdi ki, yaxşı alternativ ikinci dərəcəli kəpəkli undan hazırlanmış boz qaba çörək, kəpək əlavə edilmiş çörəkdir.
Dietoloq ağ çörəyi şəkər, yağ və marqarinlə birləşdirməməyi də tövsiyə edib.
QAZİLER.AZ