Ədviyyatlar bir çox faydalı və müalicəvi xüsusiyyətlərlə zəngindir. Bu səbəbdən müxtəlif ədviyyatları qidalara və içkilərə əlavə etməklə biz nəinki onların dadını, həm da faydasını xeyli artırırıq.
Sağlamolun.az-ın məlumatına görə, ən populyar ədviyyatlardan biri olan darçın adətən şirniyyatlara və bəzi qidalara əlavə olunur. Lakin Şərqdə darçını qəhvə və çaya da daim əlavə edirlər. Bu içkinin dadını qeyri-adi edir. Bundan əlavə çaya əlavə olunmuş darçın orqanizmə müalicəvi və profilaktik təsir edir.- Darçınla çay mübadilə proseslərini sürətləndirir, iştahanı azaldır, arıqlamağa kömək edir. Bəzi iddialara görə, darçınla çay insanda şirniyyat və unlu məmulatlara olan meyli azaldır.
- Qanda şəkərin səviyyəsini aşağı salır.
- Ürək-damar sistemi üçün olduqca faydalıdır.
- Orqanizmdə iltihabları azaldır.
- Əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır, insanı daha gümrah edir, iş qabiliyyətini artırır, orqanizmin tonusunu artırır.
- Beyinin fəaliyyətini stimullaşdırır, yaddaşı və diqqəti yaxşılaşdırır.
- Kişilərdə potensiyanı artırır, prostat vəzi xəstəliklərinin riskini azaldır.
- Təbii afrodiziakdır - qadın və kişilərdə cinsi meyli artırır.
Darçınlı çayı hazırlamaq üçün darçın borucuğunun kiçik hissəsini götürün, üyüdün və çay dəmlədikdə çaydana əlavə edin.