Cücərmiş sarımsağı atmaq bağışlanmaz səhvdir - XALQ TƏBABƏTİ

Cücərmiş sarımsağı atmaq bağışlanmaz səhvdir - XALQ TƏBABƏTİ backend

Sarımsaq cücərtilərinin tərkibindəki faydalı maddələr heç adi sarımsaqda da yoxdur.

1. Cücərmə prosesində sarımsaqda bir çox xəstəliklərlə mübarizə apara bilən yeni fermentlər meydana gəlir.

2. İmmunitet zəifliyi, soyuqdəymələr, viruslu xəstəliklər zamanı gün ərzində bir diş sarımsaq yemək faydalıdır.

3. Sarımsaqdan damarların təmizlənməsi və ürəyin fəaliyyətinin normallaşması üçün çox sayda cövhərlər hazırlanır. Amma belə hallarla qarşılaşanda cücərmiş sarımsağı əzmək, döymək, qaynatmaq lazım deyil - götürün və yeyin!

4. Xalq təbabətində belə sarımsaqdan insultun müalicəsində və damar tıxanıqlığında istifadə etmək məsləhət görülür.

5. Cücərmiş sarımsaqdan zəhərlənmələr zamanı istifadə olunur.

6. Bədxassəli hüceyrələrin yaranmasının qarşısını alır, orqanizmi təmizləyir.

7. Cücərmiş sarımsaqdakı antioksidantlar vaxtsız qocalmanın və qırışların meydana gəlməsinin qarşısını alır.

Cücərmiş sarımsaqdan necə istifadə etməli?

Ev sarımsağı satışda olandan daha faydalıdır. Çin istehsalı olan, müəmmalı keyfiyyətli sarımsaqlardan istifadə etməyin.

İstifadə etməzdən əvvəl sarımsaq dişini yarı bölün. Baxın ki, xarab olmadığından əmin olun.

Qaziler.az
Diaspora