Bananda C, B1, B2, PP, E vitaminləri, şəkər, karotin və fermentlər vardır.
Bananda C, B1, B2, PP, E vitaminləri, şəkər, karotin və fermentlər vardır.O, üzvi, xüsusilə alma turşuları, efir yağları və mədə-bağırsaq xəstəliyində faydalı nişasta ilə zəngindir.
Kalium bananda xüsusilə çoxdur, belə ki, orta ölçülü bananda onun miqdarı 450 mq-a qədər olur. Banan insan orqanizmində serotonin əmələgətirmə qabiliyyətinə malikdir ki, buna da xoşbəxtlik harmonu deyirlər.
Arterial təzyiqi olan adamlara xeyirlidir. Norveç alimləri müəyyən ediblər ki, hər gün 2 banan yeyən adamların təzyiqi aşağı salması üçün dərman tələb olunmur.
Qəbizlikdə 150 qr bananın üzərinə küncüt səpib yemək. Bunu 7 gün davam etdirmək.
Latın Amerikasında göy öskürəyi və güclü öskürəyi bananla müalicə edirlər. Çox dəymiş 2 ədəd bananı ələkdən keçirtib bu kütlənin üzərinə 1 stəkan isti su tökün. Bu içkidən qaynar halda, gündə 1-2 stəkan qurtum-qurtum için.
Atv.az