Həftədə 4 gün, gündə bir ovuc qoz yemək və ya qoz yağı istifadə etmək infarkt riskini azaldır. Aile.lent.az mütəxəssislərin qozun ürəyə faydası haqqında fikirləri ilə sizi də tanış edir.
Qoz yemək və ya qoz yağı içmək ürəyi qoruyur. Araşdırmalar göstərib ki, insanlar bir ovuc qoz yedikdən 4 saat sonra qan damarlarının elastikliyi, xolesterol səviyyəsi, qan dövranına kömək olur. Qozun və qoz yağının ürəyə faydalarını sübut edən araşdırmaların nəticəsi qozun bizi ürək-damar xəstəliklərindən qoruduğunu ortaya qoyub.
Amerikalı professor Penny Kris Eterton sağlamlığımız üçün hətta hər gün bir ovuc qoz yeməyə ehtiyac olduğunu bildirib. 3 yemək qaşığı (51 q) qoz yağı qəbul etmək isə qan damarlarının sürətini 4 saat içində inkişaf etdirir.
Qoz yağı endotelyal hüceyrələrin sağlamlığı üçün çox faydalı olması sübut edilib. Bu hüceyrələr qan damarlarını inkişaf etdirir və damarların elastikliyində əhəmiyyətli rol oynayır.