Ayrı-ayrılıqda sağlamlıq qaynağı olan limon və sarımsaq bir araya gələrsə, nə olar? Heç düşünmüsünüzmü? Aile.lent.az limon suyu və sarımsağın faydalarını təqdim edir.
- Bütün damar iltihablarını müalicə edir, tıxanan damarları açır, damar sərtlikləri və yüksək təzyiqin qarşısını alır.
- Xolesterol və lipidi aşağı salır, zərərli yağların yanmasını təmin edir, arıqladır, şəkəri aşağı salır, pankreasın yenilənməsini təmin edir.
- Böyrək və öd kisəsi daşlarını əridir, sidik qovucudur, bədəndəki şişkinlik və bütün toxumalardan ödəmi qaldırır.
- Helyobeacter pylori adlı mikrobu öldürərək, mədə və onikibarmaq xorasını tamamilə müalicə edir.
- Revmatizmlə bağlı iltihabın qarşısını alır, revmatik ağrıları sakitləşdirir, əhəngləşmənin qarşısını alır. Oynaq səthlərinin yenilənməsini təmin edir. Ağrıları kəsir.
- Beyin hüceyrələri və bütün sinir sisteminin yenilənməsini təmin edir. Sinirdəki aksion potensialını tənzimləyib refleks riskini artırır. İflic və vertigo xəstəliyinə də faydalıdır.
- Bədənin immunitet sistemini son dərəcə qüvvətləndirir və hər növ allergiya, özəlliklə damar xarakterli və stresslə bağlı dəri allergiyalarını kökündən kəsir. Xərçəngə qarşı ütün bədəni qoruyur.
Limon suyu və sarımaq qarşımı necə hazırlanır?
2 litr limon suyu, 40 diş soyulmuş və əzilmiş sarımsağı tünd rəngli və ya üzəri kağızla bağlanmış bankaya yerləşdirin. Bankanın ağzını sıx bağlayın.
25 gün normal ilıq bir yerdə saxlayın, hər gün çalxalayın. Sarımsaqlar yaxşıca ərisin.
25 gündən sonra bankanı açın. Hər səhər yeməkdən yarım saat, ya da 1 saat əvvəl acqarına yarım və ya 1 stəkan için.
Bankanın ağzını həmişə qapalı saxlayın, bankaya qətiyyən su, şəkər və s. qarışdırmaq olmaz, ancaq stəkana tökəndə sulandırıb içə bilərsiniz.
Qarışım içildikdən yarım, ya 1 saat sonra səhər yeməyi yeyə bilərsiniz. Mümkünsə, hər səhər eyni saatda için.