Ailə həkimi, endokrinoloq, diyetoloq və nutrisioloq Anastasiya Samoylova verdiyi açıqlamada bildirib ki, turşu və şampan birlikdə qəbul edilməməlidir. Çünki bu kombinasiya intoksikasiyanı artıracaq.
Qaziler.az xəbər verir ki, bu barədə o “FederalPress”ə açıqlama verib. Həkim qeyd edib ki, içkinin yüksək karbon tərkibi etanolun udulmasını artırır.
“Yeni il süfrəsində yeməyin keyfiyyətinə və qida uyğunluğuna diqqət yetirmək vacibdir. Gəlin bəzi arzuolunmaz kombinasiyaları nəzərdən keçirək: Olivier salatı və xaş: iki yüksək proteinli və kalorili yemək həzm sistemini həddindən artıq yükləyir. Şampan və turşu: turşular və qaz qabarcıqları alkoqolun udulmasını sürətləndirir, intoksikasiyanı artırır ki, bu da səhər baş ağrısına səbəb ola bilər”, - Samoylova izah edib.
Nutrisioloq ət və kartofun, eləcə də xaş və un məhsullarının uyğunsuz kombinasiyalar olduğunu vurğulayıb. O, menyuya daha çox protein daxil etməyi və yüngül qəlyanaltılara diqqət yetirməyi tövsiyə edib.
QAZİLER.AZ



