Həkim kolbasaların niyə təhlükəli olduğunu izah edib

Həkim kolbasaların niyə təhlükəli olduğunu izah edib backend

Kolbasa və sosiska kimi emal olunmuş ət məhsullarının müntəzəm istehlakı xərçəngin inkişaf riskini artıra bilər.

Qaziler.az xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Yuliya Slasten "Podmoskovie Segodnya" onlayn nəşrinə açıqlamasında bildirib.

O, qeyd edib ki, bu cür məhsullarda heyvanlarda infeksiya və xəstəlikləri saxlaya bilən qan damarları yoxdur.

“Elmi məlumatlar göstərir ki, emal olunmuş ətlərin (kolbasa, sosiska, bekon) müntəzəm istehlakı xərçəng, ilk növbədə kolorektal xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir”, - Slasten bildirib.

Odur ki, həkim emal olunmuş ət məhsullarının istehlakını azaltmağı məsləhət görüb.

QAZİLER.AZ