Səhər yeməyində ət yemək enerjini yüksəldir

Səhər yeməyində ət yemək enerjini yüksəldir backend

Səhər yeməyində ət yemək fizioloji cəhətdən məqbuldur və sağlam insana zərər vermir.

Qaziler.az-ın məlumatına görə, bu sözləri dietoloq Janna Antonyuk “NEWS.ru”ya bildirib. Onun sözlərinə görə, həzm sistemi səhərlər işləməyə hazır olur və bütün lazımi fermentləri ifraz edir.

“Fizioloji cəhətdən ətli səhər yeməyi sağlam insan üçün zərərli deyil. Mədə-bağırsaq traktı səhərlər işləməyə hazırdır, zülalları və yağları həzm etmək üçün fermentlər ifraz edir. Bununla belə, bir neçə vacib mülahizə var. Birincisi, fərdi fərqlər tətbiq olunur. Xroniki mədə-bağırsaq xəstəliyiniz varsa, acqarına ağır yemək narahatlığa səbəb ola bilər. İkincisi, keyfiyyət və miqdar vacibdir. 150 qrama qədər az miqdarda yağsız ət yemək, buxarda bişmiş və ya qaynadılmış yemək yaxşıdır. Üçüncüsü, balans əsasdır. Səhər yeməyində əti liflə birləşdirmək daha yaxşıdır: tərəvəz, göyərti və ya tam taxıllı çörək həzmi yaxşılaşdıracaq və enerji verəcək", - Antonyuk izah edib.

Dietoloqun sözlərinə görə orqanizmi dinləmək vacibdir. O vurğulayıb ki, belə bir səhər yeməyindən sonra özünüzü halsız və ya narahat hiss edirsinizsə, deməli, mədə-bağırsaq traktınızın daha yüngül zülalları və ya kompleks karbohidratları həzm edə bilər.

QAZİLER.AZ