Dietoloq Tatyana Seleznyova gündə 300 qrama qədər xurmanın istehlakının sağlamlıq üçün təhlükəsiz olduğunu deyib.
Qaziler.az bildirir ki, noyabrın 4-də aif.ru saytına verdiyi müsahibədə mütəxəssis eyni gündəlik normanın - təxminən 200-300 qramın - digər meyvələrə də aid olduğunu qeyd etdi. O, gün ərzində ümumi şəkər qəbulunun izlənilməsinin vacibliyini vurğulayıb.
Selezneva həmçinin qeyd etdi ki, şəkər yalnız meyvələrdə deyil, bəzi tərəvəzlərdə də mövcuddur.
kp.ru-ya görə, xurmanın tərkibindəki C vitamini, beta-karoten və maqnezium tərkibinə görə ürək-damar sistemi, həzm, immunitet və dəri üçün faydalı olduğu qeyd olunur. Lakin qeyd edilir ki, xroniki mədə-bağırsaq xəstəliklərinin kəskinləşməsi zamanı xurma istehlakı tövsiyə edilmir.
QAZİLER.AZ



