Çay hazırlamaq üçün suyun yenidən qaynadılması bir çox mətbəxdə adi alışqanlıqdır. Bəs suyun yenidən qaynadılması sağlamlığa təhlükə yaradırmı?
Qaziler.az bununla bağlı "ensonhaber"in məlumatını təqdim edir:
Evlərdə tez-tez istifadə olunan çaydanlar suyu tez qaynatmaq üçün praktiki üsul təklif edir.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, qaynama zamanı suda həll olmuş qazlar (məsələn, karbon qazı və oksigen) xaric olur, kalsium və maqnezium isə əhəng kimi yığılır.
Lakin bu dəyişikliklərin insan sağlamlığına heç bir mənfi təsiri olmadığı bildirilir.
Bəs niyə bizə xəbərdarlıq edilir ki, suyu bir daha qaynatmayaq?
Evlərdə tez-tez istifadə olunan su qızdırıcıları uzun müddət istifadə edildikdən sonra bəzi materialların suda həllinə səbəb ola bilər.
Məsələn, nikel izləri paslanmayan polad plitələrdə toplana bilər və nikel dözümsüzlüyü olan insanlarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər.
Mütəxəssislər vurğulayırlar ki, suyun yenidən qaynadılması ümumiyyətlə təhlükəli olmasa da, allergiyası olanlar diqqətli olmalıdırlar.
İstehsalçıların yenidən qaynama xəbərdarlığı ilk növbədə cihazın qorunması və məsuliyyət səbəbləri üçündür.
QAZİLER.AZ