Fruktoza və steviya kifayət qədər zərərsiz dadlandırıcılar hesab olunur.
Qaziler.az xəbər verir ki, bunu diyetoloq Anna Belousova “360.ru”ya bildirib. Eyni zamanda, o qeyd edib ki, onlardan sui-istifadə edilməməlidir.
“Hər hansı bir dadlandırıcının sadəcə şəkər əvəzedicisi olduğunu düşünərək nəzarətsiz istifadə edilməməlidir. Əsasən, onlar diabetik endokrinologiyadan bizə gəliblər və tamamilə təhlükəsiz deyillər”, - Belousova xəbərdarlıq edib.
O, qeyd edib ki, fruktoza şəkərdən daha aşağı glisemik indeksə malikdir və insulinin daha az şəkildə buraxılmasına səbəb olur. Stevia da ciddi yan təsirlərə malik deyil, lakin zərərli əlavələrin tərkibini diqqətlə yoxlamaq vacibdir. Sonda həkim bir neçə tatlandırıcıya qarşı xəbərdarlıq da edib: bunlar sorbitol, ksilitol və aspartamdır.
QAZİLER.AZ