Dietoloq Marta Fiqeras ürək xəstəliklərinin və bir sıra digər təhlükəli xəstəliklərin inkişafının qarşısını almaq üçün yay rasionuna qovun daxil edilməsinə çağırıb.
Qaziler.az bildirir ki, o, 20minutos-a müsahibəsində öz tövsiyəsini paylaşıb.
"Qovun tərkibində qan laxtalanması, stenokardiya və insultun qarşısını almağa kömək edən adenozin maddəsi var. Bu məhsul sinir sistemini rahatlamağa kömək edən askorbin turşusu və B vitamini mənbəyidir. Bütün bu faydalar ürəyin daha yaxşı işləməsinə və onu qorumasına kömək edir", - Figueras izah edib.
"Qovun tərkibində qan laxtalanması, stenokardiya və insultun qarşısını almağa kömək edən adenozin maddəsi var. Bu məhsul sinir sistemini rahatlamağa kömək edən askorbin turşusu və B vitamini mənbəyidir. Bütün bu faydalar ürəyin daha yaxşı işləməsinə və onu qorumasına kömək edir", - Fiqeras deyib.
QAZİLER.AZ