Şokoladın psixo-emosional vəziyyətə necə təsir etdiyi məlum olub

Şokoladın psixo-emosional vəziyyətə necə təsir etdiyi məlum olub backend

“Şokolad insanın əhval-ruhiyyəsini yaxşılaşdıraraq endorfinlərin ifrazını stimullaşdıra bilər. Məsələ burasındadır ki, bu ləzzətdə olan kakao paxlasının tərkibində xoşbəxtlik hormonlarının sintezində iştirak edən tirozin, feniletilamin və teobromin var”.

Qaziler.az xəbər verir ki, bunu psixoloq Nadejda Erofeyeva “Veçernyaya Moskva” nəşrinə bildirib.

“Şokoladda serotoninin sintezini təşviq edən amin turşusu olan triptofan ola bilər. Bədəndə kifayət miqdarda olduqda, bu hormon özümüzə inamımızı artırır və daxili harmoniya hissi yaradır”,  - Erofeyeva deyib.

Yorğunluq və ya tənhalıq anlarında şokolad həvəsi təkcə onun dadı və tərkibi ilə izah olunmur. Bu incəlik insanlar üçün uşaqlığa bir növ bilet kimi xidmət edir. Psixoloq xüsusi vurğulayıb ki, insanlar bir parça şokolad yeməklə sanki keçmişdəki xoş anları yenidən yaşayırlar.

QAZİLER.AZ

Diaspora