“Pomidorları dondurucuda saxlamaq tövsiyə edilmir, çünki dondurucu onları xüsusi dadından məhrum edir".
Qaziler.az xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin Ümumi biologiya və bioekologiya kafedrasının dosenti Vitali Napolov “NEWS.ru”ya bildirib.
O əlavə edib ki, meyvə və tərəvəzləri dondurucuda dondurulduqdan sonra onlardan yalnız yarımfabrikat kimi istifadə etmək olar.
Pomidorları dondura bilərsiniz, ancaq bunu etməyin xüsusi bir mənası yoxdur.Məsələn, xurmanın dondurulması onun dadını yaxşılaşdırırsa, o zaman pomidor həm formasını, həm də dadını tamamilə itirir. Dondurulduqdan sonra onları təzə imiş kimi istifadə etmək olmaz. Yalnız isti yeməklər hazırlamaq üçün yarımfabrikat kimi istifadə oluna bilər”, - Napolov deyib.
Bioloqun fikrincə, pomidor vitamin və likopeni itirmədən dondurma da daxil olmaqla istənilən istilik müalicəsinə mükəmməl dözür. O qeyd edib ki, pomidorları dondurucuya qoymazdan əvvəl onları yuyub qurudub doğramaq, sonra isə hermetik torbaya və ya qaba qoymaq lazımdır. Dondurulmuş pomidorları altı aya qədər saxlamaq optimaldır.
QAZİLER.AZ