Bəzi məhsullar qan təzyiqinin artmasına səbəb olur.
Qaziler.az bildirir ki, Ufadakı 5 saylı Şəhər Klinik Xəstəxanasının həkimləri bununla bağlı xəbərdarlıq edib.
Ufatime.ru ilə söhbətdə onlar hipertoniya xəstələri üçün ən təhlükəli beş məhsulu sadalayıblar.
Arterial təzyiqin artmasına səbəb olmamaq üçün mütəxəssislər alkoqol, konservləşdirilmiş qidalar, yarımfabrikatlar, turşular, hisə verilmiş qidalar, acı ədviyyatlar, qazlı içkilər və fast foodları diyetdən çıxarmağı məsləhət görürlər.
Öz növbəsində, hipertansif xəstələr təzyiq artımlarının qarşısını almaq üçün daha çox yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, meyvələr, tam taxıllar, paxlalılar, qoz-fındıq və toxumlar yeməlidirlər, həkimlər belə nəticəyə gəldilər.
QAZİLER.AZ