Yam şirin kartofa çox bənzəyir, lakin onlar tamamilə fərqlidirlər: yamlar forma baxımından daha uzun olur, onlar şirin kartof kimi şirin deyillər və onların qabığı ağac qabığı kimi tünd narıncı və qəhvəyi rəngdədir.
Qaziler.az xarici mətbuata istinadən bildirir ki, yam adətən bir illik böyümədən sonra yığılır, havalandırılan anbarda bir neçə saat qurudulur və sonra bir neçə həftə soyuducu olmadan saxlanıla bilər.
Müxtəlif yollarla hazırlana bilər: qaynadılmış, doğranmış, ızgara, qızardılmış, bişmiş və ya sote halında.
Yabanı yamları təbii qida mağazalarında tapmaq olar. Onları çay, maye ekstraktı, tablet və ya kapsul şəklində də əldə etmək mümkündür.
QAZİLER.AZ