Bəzi balıq növləri kömür üzərində qızardıldıqda təhlükəli maddələr buraxır ki, bu da təkcə dadını deyil, həm də sağlamlığınızı korlaya bilər.
Qaziler.az oxuculara manqalda hansı balıqların bişirilməməsi lazım olduğunu bildirir:
1. Skumbriya və siyənək
Yüksək temperaturda emal edildikdə, onların yağları oksidləşərək kanserogenlər əmələ gətirir.
2. Tilapiya və panqasius
Çox vaxt yaşama şərtlərindən dolayı tərkibində toksinlər olur. Qızartmaq və ya istilik onların zərərini artırır.
3. Yabanı tuna
Tərkibində civə toplanır ki, qızdırıldıqda daha da təhlükəli olur.
Sual edilə bilər ki, balıqları açıq havada necə təhlükəsiz bişirmək olar?
Tüstü ilə təmasını azaltmaq üçün folqadan istifadə edin.
Yüksək temperatura davamlı somon, alabalıq və ya levrek seçin. Limon suyu və zeytun yağı ilə marinat edin. Bu bəzi zərərli birləşmələri zərərsizləşdirəcək.
QAZİLER.AZ