“Dondurularaq qurudulmuş qəhvə sağlamlığa faydalarına görə təbii qəhvə ilə müqayisə oluna bilər”.
Qaziler.az xəbər verir ki, bunu dietoloq Natalya Pavlyuk “Radio 1”ə müsahibəsində bildirib. O, qeyd edib ki, dənəvər formada olan içkinin tərkibində orqanizm üçün lazım olan maddələr daha azdır.
“Dondurulmuş qurudulmuş və qranullaşdırılmış hazır qəhvə olur. Sublimasiya edilmiş qida faydalı xüsusiyyətləri bir qədər çox saxlayır. Ona görə də daha yaxşı hesab olunur və faydalı xüsusiyyətlərə görə təbii qidaya bərabərdir”, - . Pavlyuk bildirib.
O vurğulayıb ki, qəhvənin elmi tədqiqatları adətən təbii və həll olunmuş növləri arasında fərq qoymur. Təbii qəhvə kimi, hazır qəhvə də uzunömürlülüyü təşviq edir və xərçəng, aritmiya və ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaldır, - deyə həkim əlavə edib.
QAZİLER.AZ