Kolbasa və sosisləri necə düzgün saxlamaq olar?

Kolbasa və sosisləri necə düzgün saxlamaq olar? backend

Kolbasaların saxlanması vacib məsələdir, çünki düzgün olmayan şərait məhsulun tez xarab olmasına, dadının dəyişməsinə və hətta zəhərlənmə riskinə səbəb ola bilər. Müxtəlif növdə olan kolbasa müxtəlif yanaşma tələb edir.

Bişmiş kolbasa (doktorskaya, südlü, çaylı) soyuducuda 3-5 gün, vakuum qablaşdırmada isə 10 günə qədər saxlanıla bilər. Hava keçirməyən orijinal qablaşdırmada saxlamaq, perqament kağızına və ya yapışqan filmə bükmək daha yaxşıdır. Soyuducuda kolbasa üçün ideal yer qapının üzərində deyil, temperaturun sabit olduğu orta rəfdir.

Bişmiş-hisə verilmiş və yarı-hisə verilmiş növlər soyuducuda 7-10 gün, dondurucuda isə üç aya qədər təzə qalır. Onlar qida kağızında və ya qapaqlı bir qabda saxlanmalıdır. Kolbasanın qurumasının qarşısını almaq üçün səthini bitki yağı ilə yüngülcə yağlaya bilərsiniz.

Qurudulmuş kolbasa (servelat, salyami) ən davamlı olanıdır: soyuducuda 3-4 həftə qədər təzə qalır. Məhsulun nəfəs alması üçün onu kağız və ya kətan bağlamada saxlamaq daha yaxşı olar. Mənzil sərindirsə (+18 ° C-ə qədər), hətta bu kolbasanı otaqda asmaq da olar.

Evdə hazırlanmış kolbasalar ən tez xarab olanlardır. Onları 2-3 gün ərzində istehlak etmək lazımdır.

Ümumi qaydalara görə, kolbasaları heç vaxt plastik torbalarda saxlamayın - bu, kolbasanın tərləməsinə gətirib çıxarır. Məhsul qurumağa başlayırsa, onu qısa müddətə nəmli bir parça ilə sarın. Üzərində ərp görünsə və ya turş qoxu müşahidə edilsə, o zaman kolbasa yeyilməməlidir.

QAZİLER.AZ

Diaspora