Yeməklə birlikdə içiləcək faydalı İÇKİ: nə çaydır, nə də kompot

Yeməklə birlikdə içiləcək faydalı İÇKİ: nə çaydır, nə də kompot backend

Yemək yeyərkən nəsə içmək pis vərdişdir, lakin elə bir içki var ki, ölçülü şəkildə istehlak edilərsə, orqanizm üçün faydalı ola bilər.

Qaziler.az bu məsləhəti ““NEWS.ru” saytına istinadla paylaşır.

Belə ki, yaşıl çay yeməklərlə birlikdə istehlak edilə bilən nadir içkilərdən biridir. Qara çay və ya qəhvədən fərqli olaraq onun tərkibində daha az tanin var, ona görə də orqanizm tərəfindən dəmirin udulmasına o qədər də mane olmur və yaşıl çayda kompotun tərkibində olan şəkər yoxdur. Bundan əlavə, yaşıl çay maddələr mübadiləsini sürətləndirir və yağlı qidaların asan həzmini təmin edir.

Bununla belə, yaşıl çay içmək anemiyası olanlara tövsiyə edilmir, çünki o, az da olsa dəmirin udulmasına mane olur. Optimal temperatur təxminən 60-70°C olmalıdır. Çox isti çay mədəni qıcıqlandırır, soyuq çay isə faydalı xüsusiyyətlərini itirir.

Əsas odur ki, ilıq olsun. Yemək zamanı həzmi yaxşılaşdırmaq üçün 1-2 stəkan içmək kifayət edir, lakin həddindən artıq qəbulu narahatlıq yarada bilər. Hər hansı bir sağlamlıq probleminiz varsa, o zaman həkimə müraciət edin.

QAZİLER.AZ

Diaspora