Oruc tutanlar üçün faydalı MENYU

Oruc tutanlar üçün faydalı MENYU backend

Oruc tutan zaman qidanı balanslaşdırmaq üçün zülal çatışmazlığını bitki mənbələri ilə kompensasiya etmək vacibdir.

Qaziler.az bu barədə Rusiya KİV-nə istinadla xəbər verir.

Mütəxəssislərin fikrincə, bunun üçün qoz-fındıq, günəbaxan tumu, toxum, paxlalı bitkilər, göbələk, taxıl və soya məhsulları yemək tövsiyə olunur.

Mütəxəssislər həmçinin toxluq hissinin uzun müddət qalması üçün dəniz məhsulları yeməyi və bişirilməsi ən azı 15 dəqiqə çəkən dənli bitkiləri seçməyi məsləhət görüblər. Menyunuzda fərqlilik yaratmaq istəsəniz, sıyığa qurudulmuş meyvələr, qoz-fındıq və bal əlavə edə, salatlarda bitki yağından istifadə edə və vitamin kompleksləri qəbul edə bilərsiniz.

QAZİLER.AZ

Diaspora