“Yaşıl çay qara çaydan daha çox antioksidant və daha az kofein ehtiva edir”.
Qaziler.az xəbər verir ki, bunu Moskva vilayəti Səhiyyə Nazirliyinin Vidnovskaya Klinik Xəstəxanasının terapevti Zarema Ten “NEWS.ru”ya bildirib.
O, əlavə etdi ki, içkinin tərkibində yüksək konsentrasiyalı epiqallokatexnika qallat var ki, bu da toxumanın sağlamlığını qorumağa kömək edir və hüceyrə dövrünün tənzimlənməsini təşviq edir.
“Yaşıl çay daha çox antioksidan və daha az kofein ehtiva edir. Hər iki növ faydalıdır, lakin fərqli məqsədlər üçün. Yaşıl çay antioksidant qalxandır, qara çay ürəyi və enerjini dəstəkləyir. Yaşıl çay panaçeya deyil, lakin sağlam pəhrizin qiymətli tərkib hissəsidir. Onun qara çaydan üstünlüyü EGCG-nin yüksək konsentrasiyasıdır, lakin hər iki içki bir-birini tamamlayır”, - Ten deyib.
O, əlavə edib ki, ehtiyatlı olmaq vacibdir, çünki hətta sağlam qidalar və içkilər həddindən artıq istehlak edildikdə zərərli ola bilər. Həkimin sözlərinə görə, yaşıl çay orqanizmə müsbət təsir edir, tərkibindəki L-teanin sayəsində xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və sinir sistemini rahatlaşdırır. Qara çay isə qan damarlarının elastikliyini yaxşılaşdıran və tonik təsir göstərən teaflavinlər və teinlə zəngindir.
QAZİLER.AZ