Yumurta salatı məşhur sevimli qarnitürdür. Tez-tez sendviçlərə də əlavə edilir. Üstəlik, Yeni il bayramında masanın bəzəyi olur.
Qaziler.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Aleks Larson “USA Today”ə danışıb. O bildirib ki, yumurta salatı qaymaqlı, doyurucu teksturası və zülalla zəngin yemək və ya qəlyanaltı kimi çox yönlü olması ilə məşhurdur.
“Məsələn, bir böyük yumurtanın tərkibində tiamin, riboflavin, folat, sink, selen, vitamin B12, A vitamini, D vitamini, həmçinin 24 milliqram kalsium, 66 milliqram kalium, 92 milliqram fosfor və 6,2 qram zülal var.
Yumurtanın yüksək protein tərkibi əzələ böyüməsini və bərpasını təşviq edir”, - Larson deyib.
Larson qeyd edib ki, yumurta gözəl kolin mənbəyidir. Kolin isə strukturuna, inkişafına, həmçinin beynin və gözlərin sağlamlığına faydalıdır.
QAZİLER.AZ