Rusiyalı həkim-dietoloq Natalya Pavlyuk darçının gözlənilməz xüsusiyyətlərindən danışıb. O, məsələn, qan şəkərinin səviyyəsini normallaşdıra bilər.
Qaziler.az bildirir ki, dekabrın 3-də "Radio 1"ə müsahibəsində mütəxəssis qeyd edib ki, darçın şəkər xəstəliyinin qarşısını alır və qlükoza səviyyəsini qoruyur.
"Həmçinin onun tərkibində müəyyən antioksidantlar və pəhriz lifi var ki, onlardan karbohidrat mübadiləsi üçün fayda əldə edirik", - dietoloq deyib.
Onun sözlərinə görə, yeməklərə nə qədər çox darçın əlavə edilsə, orada şəkər bir o qədər az olur. Belə ki, şəkəri tez-tez darçın, mixək və ədviyyatlarla əvəz edirlər ki, bu da yeməyə daha maraqlı dad verir.
QAZİLER.AZ