Hər gün makaron yemək sağlamlığa zərər verə bilər.
QAZİLER.AZ xarici mətbuata istinadən makaronun zərərləri haqda məlumatı təqdim edir.
Niyə hər gün makaron yemək olmaz?
Birincisi, kilo almaq olar. Yumşaq buğda sortlarından hazırlanmış makaron yemək xüsusilə təhlükəlidir.
İkincisi, yumşaq buğda makaronuna meyl etmək diabetin inkişaf riskini artırır.
Bərk buğdadan hazırlanan makaron da gündəlik istehlak edilməməlidir.
Onların tərkibində böyrək və ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artıran çoxlu purin əsasları var.
Bərk buğdadan hazırlanan makaronda da çoxlu qlüten var. Bu maddə psevdoallergik reaksiyaya, çölyak xəstəliyinə və qalxanabənzər vəz problemlərinə səbəb ola bilər.
QAZİLER.AZ