Kolbasanın müntəzəm istehlakı ömrü qısaldır.
Qaziler.az bildirir ki, bunu dietoloq Mixail Ginzburg deyib.
NEWS.ru ilə söhbətində mütəxəssis bunların ət sənayesinin yüksək emal məhsulları olduğunu vurğulayıb. Onun sözlərinə görə, hətta hər 100 qram kolbasa və ya vetçinanın növbəti porsiyası da ömrü qısaldır.
Onun sözlərinə görə, bunlar sadəcə statistikadır. Həkim qeyd edib ki, bu cür məhsullardan vaxtında imtina etsəniz, orqanizmin resurslarını bərpa edə bilərsiniz.
Mütəxəssis qeyd edib ki, kolbasa bağırsaq mikroflorasına pis təsir edir və ateroskleroz və ya ürək-damar xəstəliyi kimi yaşa bağlı xəstəliklərin yaranmasına səbəb olur.
Bütün bu məhsulların tərkibində adətən artıq duz və çoxlu əlavələr var ki, onların son nəticədə bizə necə təsir edəcəyini tam bilmirik. Ən sadə şey, heç olmasa onlardan sui-istifadə etməmək, kolbasanı porsiyalarla yeməməkdir. Əgər həqiqətən onsuz yaşaya bilmirsinizsəiçik bir parça, 20 qram, o da hər gün deyil, yeyin", - Ginzburg fikrini yekunlaşdırıb.
QAZİLER.AZ