Buğda kəpəyi, tünd şokolad və sarıkök stresdən qurtulmağa kömək edir.
Qaziler.az xəbər verir ki, bu barədə "MK in Buryatia" məlumat verib. Mütəxəssislərin fikrincə, bu məhsullar stressin orqanizmə mənfi təsirini azaldır.
Buğda kəpəyi beyində narahatlıq yaradan iltihabı azaldır. Tünd şokolad xoşbəxtlik hormonlarının istehsalına təşviq edir, sarıkök isə antidepresan xüsusiyyətlərə malikdir.
Mütəxəssislərin qeyd etdiyi kimi, zərdəçal (sarıkök) təkcə iltihabı azaltmaqla yanaşı, antidepresanların fəaliyyətinə bənzər fəaliyyət nümayiş etdirir.
Onlar əlavə ediblər ki, kefir mədə-bağırsaq traktına yaxşı təsir edir, narahatlığı azaldır, əncir isə sinir sistemini rahatlaşdırır. Yağlı, duzlu su balıqları “omeqa-3” yağ turşularını ehtiva edir və narahatlığı aradan qaldırır. Brokoli isə depressiya əlamətləri ilə mübarizə aparan lif, C vitamini, fol turşusu və maqneziumla zəngindir.
QAZİLER.AZ