Qara çörəyin tərkibində doymamış yağlar var ki, bu da aterosklerozun inkişaf riskini azaldır.
Qaziler.az bildirir ki, bu barədə çərşənbə günü, Vidnovskaya Klinik Xəstəxanasının endokrinoloqu Mariya Kaloşina məlumat verib.
“Bu çörəyin tərkibində ağ çörəkdən daha sağlam yağ var, çünki tünd taxıl unu birinci dərəcəli buğdadan daha yağlı və az işlənmişdir. Çörəyin tərkibində olan yağlar aterosklerozun inkişaf riskini azaltmağa, insulin müqavimətini azaltmağa və orqanizmdə iltihabi prosesləri qismən aradan qaldırmağa kömək edir”, - mütəxəssis Radio 1-ə müsahibəsində bildirib.
Mütəxəssisin fikrincə, qara çörək qida dəyərinə görə ağ çörəkdən daha sağlamdır. Çovdar ununda pəhriz lifinin miqdarı premium ağ buğda unundan demək olar ki, iki dəfə çoxdur. Kaloşina qeyd etdi ki, onlar toxluq hiss etməyə kömək edir, şəkərin udulmasına mane olur, artıq yağları çıxarır və faydalı mikrofloranın böyüməsini təşviq edir.
QAZİLER.AZ