Kompot və meyvəli içkilərin gözlənilməz faydaları açıqlanıb

Kompot və meyvəli içkilərin gözlənilməz faydaları açıqlanıb backend

Meyvəli içkiləri və kompotların tərkibində orqanizm üçün lazım olan çoxlu mikroelementlər var.

Qaziler.az xəbər verir ki, bu sözləri diyetoloq Rimma Moysenko “Radio 1” ilə müsahibəsində deyib.  Onun sözlərinə görə, bu içkilərin tərkibində çoxlu miqdarda lif də var.

Dietoloq qeyd edib ki, kompot və ya meyvəli içkilərin hazırlanma üsulu mühüm amildir.

Bu üsulda meyvələr istiliyə məruz qalsalar belə, fosfor, kalsium, kalium, maqnezium, sink, mis və üzvi turşular hələ də orada qalır. Biokimyəvi proseslərdə mühüm rol oynayaraq, bizi həyat enerjisi ilə təmin edir və hüceyrə membranlarını qurur” - Moysenko vurğulayıb.

O, istinin təsirindən C vitamininin yox olduğunu, lakin immuniteti artıran mis və sink kimi B vitaminlərinin hələ də kompotda qaldığını qeyd edib. İçkini uzun müddət dəmləsəniz sağlamlığa daha faydalı olar. Çox miqdarda şəkər əlavə edildikdə isə desert olur.

QAZİLER.AZ

Diaspora