Ətə artan tələbatın mümkün səbəbi açıqlanıb

Ətə artan tələbatın mümkün səbəbi açıqlanıb backend

“Veqanizm və vegetarianlığa maraq azaldığından ətə tələbat artıb”.

Qaziler.az bildirir ki, bunu diyetoloq və endokrinoloq Viktoriya Eliseeva “Lady Mail”ə müsahibəsində bildirib. Onun sözlərinə görə, tələbatın artmasına rusların lazımi miqdarda zülal almaması ilə bağlı məlumatlar da təsir edib.

“Həyatın müasir ritmi sizdən yaxşı formada olmağı və əla görünməyi tələb edir və orqanizmdə heyvan zülalının olmaması yorğunluq, yuxululuq və aşağı performansa gətirib çıxarır”, - dietoloq izah edib.

Endokrinoloq qeyd edib ki, orqanizm lazımi miqdarda zülal qəbul etməsə, saçın və dərinin keyfiyyəti pisləşə bilər. Ət A, D, B1, B2, B6, PP, B12 vitaminlərinin, eləcə də kalium, natrium, fosfor, selen, sink kimi mineralların yüksək tərkibinə görə faydalıdır.

Gündə təxminən 148 q ət yemək tövsiyə olunur, lakin yalnız ağ deyil, həm də qırmızı ət yemək vacibdir. Həmçinin az yağlı olan ət çeşidlərini seçmək daha yaxşıdır.

QAZİLER.AZ

Diaspora