Həkimin fikrincə, əlavə şəkərdən tamamilə imtina etmək daha yaxşıdır
Dietoloq Larisa Qabdulxakova “İzvestiya”ya gündəlik şəkər qəbulu ilə bağlı danışıb.
“Giləmeyvələr, meyvələr və s. tərkibində olan “təbii şəkər” və mahiyyətcə süni əlavə olan “əlavə şəkər” anlayışlarını bir-birindən ayırmaq lazımdır”, - ekspert izah edib.
Onun sözlərinə görə, təbii şəkər dadlıdır və yeməkdən az miqdarda istehlak edildikdə zərərli deyil.
"Ancaq şəkərin, xüsusən də süni şəkərin həddindən artıq istehlakı "mükafatlandırma sistemində" pozulmalara səbəb ola bilər. Bu, artan kalori ehtiyacından kompulsiv həddindən artıq yeməyə qədər yemək davranışında dəyişikliklərə gətirib çıxarır", - dietoloq qeyd edib.
QAZİLER.AZ