45+ yaşda müəyyən meyvələr yemək qaraciyərə zərər verə bilər.
Qaziler.az bildirir ki, bu barədə belnovosti.by xəbər verir.
45 yaşdan sonra hansı meyvələr zərərlidir?
Birincisi, qarpız. Onlar nisbətən yüksək glisemik indeksə (GI) malikdirlər, yəni qlükoza tez qaraciyərə daxil olur və üzərinə düşən yükü artırır.
İkincisi, qovun. Onların nisbətən aşağı GI var, lakin qovunların həddindən artıq istehlakı qaraciyərin vəziyyətinə mənfi təsir göstərə bilər.
Məsələ ondadır ki, həzm sistemi qovuna müxtəlif yollarla reaksiya verə bilər və mədə-bağırsaq traktının hər hansı bir pozulması qaraciyərə təsir göstərir.
Üçüncüsü, üzüm. Tərkibində çoxlu fruktoza var, artıqlığı metabolik sindromun inkişafı və qaraciyər funksiyasının pozulması ilə nəticələnir.
Bundan əlavə, qovun kimi üzüm də həzm problemlərinə səbəb ola bilər.
QAZİLER.AZ