Bananların sağlamlığa daha çox faydası üçün onların istehlakı zamanı müəyyən qaydalara riayət etmək lazımdır.
Qaziler.az xəbər verir ki, Belnovosti.by bu meyvəni düzgün istehlak etməyin yollarını izah edib
Birincisi, bananları yaxşıca yumaq lazımdır, qabığın səthində toksinlər ola bilər;
İkincisi, bananın qabığını soyarkən ağ saplardan qurtulmağa çalışmamalısınız.
Üçüncüsü, banan desertlərin və ya bişmiş məhsulların bir hissəsi kimi deyil, xam şəkildə istehlak edilməlidir. Çünki istilik emalı zamanı faydalı maddələrin 60% -ə qədəri məhv olu.
Dördüncüsü, mümkün olduqca yaşıl bananları seçin. Onlarda daha az şəkər və daha sağlam davamlı nişasta var.
Beşincisi, bananları acqarına və ya yeməkdən dərhal sonra yeməyin: bu, həzm problemlərinə səbəb ola bilər.
Altıncısı, əhvalınız pis olanda və depressiyada olanda banan yeyin. Bu meyvədə xoşbəxtlik hormonu serotoninin istehsalı üçün lazım olan çoxlu triptofan var.
Yeddinci, kefir ilə banan yeyin. Araşdırmalara görə, bu birləşmə faydalıdır.
QAZİLER.AZ