“Yemək zamanı su içmək mədə şirəsinin seyrelməsinə və mədə yanmasının artmasına səbəb ola bilər ki, bu da həzm prosesini pisləşdirəcək”.
Qaziler.az xəbər verir ki, bunu “UfaTime.ru” saytına qastroenteroloq və dietoloq Elvira Beleva bildirib.
Buna görə də yeməkdən 30 dəqiqə əvvəl və ya yeməkdən 30-40 dəqiqə sonra su içmək daha yaxşıdır. Bundan əlavə, bu üsul həddindən artıq yeməyin qarşısını alacaq, çünki yemək zamanı mədədə az miqdarda suyun olması doyma hissi yarada bilər.
“Yemək yeyərkən su içə bilərsiniz, lakin bunu mülayim şəkildə etmək lazımdır. Az miqdarda su və ya digər içkilər içmək yeməyin teksturasını yaxşılaşdırmağa və udmağı, həzmi asanlaşdırmağa kömək edə bilər”, - həkim izah edib.
Həmçinin qastroenteroloq vurğulayıb ki, ultrabənövşəyi şüalanma suyun tərkibini dəyişərək onu istifadəyə yararsız hala salır, ona görə də butulkalarda suyun çimərliyə aparılması böyük səhvdir. Günəşə məruz qalan mayedə bakteriyalar çoxalır, onun dadı və qoxusu dəyişir. Şüşə plastik olarsa, proses daha da sürətlənir. Həkim xəbərdarlıq edib ki, suyun nə qədər günəş altında qaldığı bilinmədiyi üçün küçə satıcılarından su almaq təhlükəlidir. Evdən özünüzlə bir stəkan təmiz və şirin su götürmək daha yaxşıdır.
QAZİLER.AZ