Hansı qidaları bişirilməzdən əvvəl yumaq olmaz?

Hansı qidaları bişirilməzdən əvvəl yumaq olmaz? backend

“Ət, toyuq və balıqları bişirməzdən əvvəl yumağa ehtiyac yoxdur, çünki onlar termiki dəyişikliyə məruz qalırlar. Lakin meyvə, tərəvəz, göyərti və yumurta istehlakdan əvvəl axan suyun altında yaxşıca yuyulmalıdır”.

Qaziler.az “Nyus.ru”ya istinadla xəbər verir ki, bunu rusiyalı ekspert Mixail Lebedev deyib.

O əlavə edib ki, hətta qablaşdırmada “yeməyə hazır” yazısı olan göyərtini su ilə yaxalamaq lazımdır. Bundan əlavə, Lebedev sadə gigiyena qaydalarına məhəl qoymamağa, həmçinin məhsulların saxlanması, daşınması və hazırlanması şərtlərinin pozulmasına diqqət yetirməyə çağırıb.

QAZİLER.AZ

Diaspora