Doktor Dipak Vivek qeyd edib ki, almanın tərkibində çoxlu antioksidantlar, C vitamini və kalium var.Onun sözlərinə görə, onların aşağı glisemik indeksi var və 2-ci tip diabetin inkişaf riskini minimuma endirə bilir.
Qaziler.az bu barədə "Nyus.ru"ya istinadla yazır.
Doktor Cennifer Mieres əlavə edib ki, armud və albalı qan təzyiqi və xolesterinin səviyyəsini aşağı salır, bununla da ürək xəstəliklərinin inkişaf riskini azaldır.
Qidalanma ürək-damar xəstəlikləri üçün ən dəyişən risk faktorlarından biridir. Mütəxəssislərin hesablamalarına görə, yemək vərdişləri və həyat tərzini dəyişdirməklə ürək-damar xəstəliklərinin 80%-nin qarşısını almaq olar.
Gelbman bütün meyvələrin ürəyə faydalı olduğunu vurğulayıb. Onların tərkibində çoxlu miqdarda vitamin və mineral var. Fərqli meyvələr fərqli qida tərkibinə malik olduğundan, müxtəlif meyvələr dadmalısınız.
Dipak Vivek aydınlaşdırıb ki, bütün meyvələrdə ürək-damar sağlamlığı üçün faydalı olan antioksidantlar var. Onun sözlərinə görə, o davamlı enerji almaq və əzələ spazmlarının qarşısını almaq üçün daim alma yeyir.
“Meyvələr ürək-damar sisteminə müsbət təsir göstərən vitamin və antioksidantlarla zəngindir. Məsələn, onlar yüksək təzyiqi aşağı salır və ateroskleroz və ya damarların sərtləşməsi riskini azaldır”, - deyə mütəxəssis izah edib.
QAZİLER.AZ