Qreypfrut, bəlkə də ən yaxşı turş, acı-şirin dadı ilə tanınan canlı sitrus meyvəsidir.
“USA Today” yazır ki, son illər aparılan araşdırmalar meyvələrin sağlamlıq üçün faydalarını təsdiqləyib.
Qreypfrutun onu qidalı meyvə halına gətirən bir sıra unikal xüsusiyyətlərə malik olduğu qeyd edilir. Bu meyvənin pəhrizinizə daxil edilməsi C vitamini, kalium və lif qəbulunuzu artırmağa kömək edəcək. Bütün bu qidalar immun və ürək-damar sistemlərinizi dəstəkləməkdə mühüm rol oynayır.
Qreypfrut müəyyən dərmanlarla qarşılıqlı təsir göstərdiyi üçün bu meyvəni dadmazdan əvvəl həkiminizlə məsləhətləşmək vacibdir.
“Qreypfrut əla antioksidant, kalium və lif mənbəyidir. Qreypfrutun tərkibindəki qida maddələrinin, eləcə də aşağı glisemik indeksinin birləşməsi onu həqiqətən sağlam bir meyvə edir", - dietoloq Erin Palınski nəşrə deyib.
Onun sözlərinə görə, C vitamini və likopen qreypfrutda olan iki təbii antioksidandır. Vitamin C bədənin sağalma prosesini dəstəkləyən vacib bir qidadır. Likopen antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir və onun xərçənglə mübarizə potensialına malik olduğuna dair artan sübutlar var.
QAZİLER.AZ