Niyə un və qoz-fındığı soyuducuda saxlamalıyıq?

Niyə un və qoz-fındığı soyuducuda saxlamalıyıq? backend

Tam buğda unu, qoz-fındıq, tortilla, maya və fıstıq yağının soyuducuda saxlanması qoxusunu itirməsinin qarşısını alır və uzunmüddətli təravət və funksionallığı təmin edir.

Bu barədə “Daily Mail”ə Britaniyanın “Two Wombats” özəl şirkətinin qida təhlükəsizliyi tədqiqatçıları məlumat verib.

Mütəxəssislərin fikrincə, çox yağlı qidalar (fındıq, tam taxıl unu, fıstıq yağı) soyuducuda saxlanmalıdır. Aşağı temperaturlu mühit daha uzunmüddətli ləzzət təmin edir. Hava, işıq, nəm və ya bakteriyalara məruz qalaraq yağların natamam oksidləşməsi və ya hidrolizi səbəbindən yeməyin xarab olmasının qarşısını alır.

Tədqiqatçılar çörəyi soyuducuya qoymağı da tövsiyə ediblər. Bu üsul qarğıdalı çörəyini səkkiz həftəyə qədər, buğdanı (və digər un məhsullarını) dörd həftəyə qədər, evdə hazırlanmış çörəyi isə yeddi günə qədər təzə saxlayır.

QAZİLER.AZ

Diaspora