Həkim palma yağının faydalarından danışdı

Həkim palma yağının faydalarından danışdı backend

Palma yağı nəinki təhlükəlidir, həm də onu 200 dərəcəyə qədər qızdırmasanız faydalıdır.

Qaziler.az bildirir ki, bu barədə "Doktor 24" proqramında dietoloq və endokrinoloq Viktor Jilyaev danışıb.

Palma yağı çıxarılan bölgələrdə A vitamini çatışmazlığının qarşısını almaq üçün bu yağdan istifadə olunur.O, həmçinin bədəndə yağların oksidləşməsinin qarşısını alan və demans riskini azaldan güclü antioksidant E vitamini ilə zəngindir. Palma yağı yüksək kalorili olduğuna görə həddindən artıq istifadə etməməlisiniz: 100 qrama 900 kilokalori.

Palma yağı 200 dərəcədən çox qızdırıldıqda təhlükəli olur, çünki tərkibində xərçəng riskini artıran maddələr yaranır.

Həkim adətən “bitki yağı” və ya “süd yağı əvəzedicisi” kimi etiketlənən palma yağı ilə hazırlanmış dondurmadan qorxmamağa çağırıb. Bu yağdan istifadə məhsulun maya dəyərini n azalmasına imkan verir, lakin yüksək istiliyə məruz qalmasa sağlamlığa zərərli deyil.

QAZİLER.AZ

Diaspora