Xərçəngə səbəb ola bilən ət növü açıqlanıb

Xərçəngə səbəb ola bilən ət növü açıqlanıb backend

Toyuq yemək kolon və ya düz bağırsaq xərçənginə səbəb ola bilər.

Qaziler.az bildirir ki, bunu onkoimmunoloq Daniil Şçepelyaev “NEWS.ru”ya bildirib. Onun sözlərinə görə, məhsulla xəstəlik arasında dəqiq əlaqə hələ müəyyən edilməyib.

Birinci amil qidalanmadır. Ona xüsusi diqqət yetirilməlidir. Yüksək keyfiyyətli və mümkün qədər balanslı olmalıdır. Çox toyuq yeməməlisiniz: bir qayda olaraq, çox miqdarda hormon ehtiva edir. Pəhrizinizə daha çox tərəvəz və meyvə əlavə etməlisiniz”, - Daniil Şçepelyaev deyib.

Həmçinin mütəxəssis qeyd edib ki, həkimlər qırmızı ətin istehlakını məhdudlaşdırmağı məsləhət görürlər. Çünki qırmızın ətin tez-tez istehlakı xərçəngin inkişafı üçün katalizator ola biləcəyi sübut edilib.

QAZİLER.AZ

Diaspora