“Sağlam qidalanma prinsiplərinə əməl etməsəniz, vegetarianlıq sağlamlığa zərər verə bilər”.
Qaziler.az xəbər verir ki, bu sözləri həkim və teleaparıcı Aleksandr Myasnikov Telegram kanalında paylaşıb. O qeyd edib ki, heyvan mənşəli məhsullardan imtina etsəniz, kalsium, sink, “omeqa-3” və digər faydalı maddələrin çatışmazlığı yaranacaq.
“Omeqa-6” yağ turşuları vegetarianlar tərəfindən bol miqdarda tərəvəz ilə istehlak edilir, lakin onların ürəyimiz, beynimiz və gözlərimiz üçün lazım olan omeqa-3 yağ turşuları ilə bağlı problemləri var. “Omeqa-3”ün əsas mənbəyi: balıq, dəniz məhsulları, yumurta - veganların yemədiyi şeylərdir. Onlar üçün məqbul “omeqa-3” mənbələri kətan toxumu yağı, soya südü və qozdur. Myasnikov tövsiyə edib ki, bu məhsulların faydalarını xatırlayın, özünüzü və vegetarian uşaqlarınızı onların yüksək səviyyədə istehlakı ilə təmin edin.
“Vegetarianlar ən çox süd məhsullarında olan kalsium çatışmazlığını soya, brokoli, portağal suyu, qoz-fındıq və şalgam vasitəsilə doldura bilərlər. Dəmiri isə lobya, paxlalılar, buğda, armud, ispanaq və brokoli vasitəsilə əldə edilə bilərlər, lakin maddələr çox zəif sorulur”, - Myasnikov izah edib.
QAZİLER.AZ