Yağlı kəsmik yağsızdan daha faydalıdır - SƏBƏBİ

Yağlı kəsmik yağsızdan daha faydalıdır - SƏBƏBİ backend

Yağlı kəsmik sağlamlıq üçün yaxşıdır, çünki tərkibində sümükləri gücləndirmək və dişləri kariyesdən qorumaq üçün lazım olan çox miqdarda kalsium var.

Qaziler.az “Nyus.ru”ya istinadla bildirir ki, bu məsləhəti həkim Yelena Malışeva "Sağlam Yaşa" proqramının efirində bildirib. Onun sözlərinə görə, kəsmik həm də selenium ehtiva etdiyi üçün xərçəngin qarşısını alır.

İmmunoloq Andrey Prodeus qeyd edib ki, Rusiyada kəsmik hazırlamaq qaydalarını müəyyən edən müəyyən standartlar var: “İstehsalçılardan sağlamlıq üçün faydalı olan ən azı bir milyon laktik turşu bakteriyası əlavə etmək tələb olunur. Xüsusilə, bu bakteriyalar bağırsaq mikrobiotasını gücləndirir, immuniteti artırır və qidaların daha səmərəli həzm olunmasına kömək edir. Bakteriyalardan başqa kəsmikdə zülal da var”.

İmmun hüceyrələri (limfositlər) protein molekulları olan antikorlar istehsal etməyə qadirdir. Zülal olmadan onları istehsal etmək mümkün deyil. Beləliklə, zülalın orqanizmə qəbulu təkcə əzələləri gücləndirmək üçün deyil, həm də immun sisteminin işləməsi üçün lazımdır”, - Prodeus bildirib.

Firuzə Alimova

QAZİLER.AZ

loading...
Diaspora