Süd məhsulları, mal və quzu ətində olan trans-vaksenik yağ turşusu orqanizmin xərçənglə mübarizəsinə kömək edir.
Qaziler.az xəbər verir ki, bu barədə məlumat “Nature” jurnalında dərc edilib.
Nəşrin qeydinə görə, Çikaqodakı Kaliforniya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, bu maddə insanda immun hüceyrələrinin xərçəng şişlərini tapmaq və aradan qaldırmaq qabiliyyətini artırır.
Siçanlar üzərində aparılan tədqiqatlar göstərib ki, bu maddəni istehlak edən şəxslərin kolon və dəri xərçəngi inkişaf etdirmə qabiliyyəti azalıb. Lenfoma üçün müalicə olunan və qanında yüksək səviyyəli trans-vaksin turşusu olan xəstələr müalicəyə daha asan cavab veriblər. Alimlərin fikrincə, bu maddə xərçəng olan insanlarda immunoterapiya prosesini gücləndirməyə kömək edəcək qida əlavəsi kimi istifadə edilə bilər.
Firuzə Alimova
QAZİLER.AZ