İbn Sina min il əvvəl yazmışdı: Əgər 2 gündən bir içsəniz...

İbn Sina min il əvvəl yazmışdı: Əgər 2 gündən bir içsəniz... backend

Zeytunun yarpaqları da zeytunun özü qədər faydalıdır. Əsrlər əvvəl İbn Sinanın yazdığı reseptlərdə də yer alan zeytun yarpağı xüsusilə şəkər xəstəliyinə qarşı təbii dəstək kimi önə çıxır.

Zeytun dadı ilə yanaşı sağlamlıq baxımından da çox faydalıdır.

Meyvələri qədər qiymətli olan zeytun ağacının yarpaqları da diqqətəlayiq bir şəfa mənbəyidir.

Tibb sahəsinin qabaqcıllarından olan İbn-i Sina kimi elm adamları zeytun yarpağının faydalarını kəşf edərək reseptlərinə daxil etmişlər.

Xüsusilə zeytun yarpağının şəkər xəstəliyinə faydalı olduğu bilinir. Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində qan şəkərini balanslaşdırmağa kömək edir.

Qan şəkərinin səviyyəsini nəzarət altında saxlamaq diabet xəstələri üçün böyük əhəmiyyət kəsb edərkən, zeytun yarpağı istehlakı bu mövzuda dəstək verir.

Zeytun yarpağı bu şəkildə müntəzəm istifadə edilərsə, diabet xəstələrinə faydası olar.

Zeytun ağacının yarpaqlarını qurudun və ya qurudulmuş zeytun ağacı yarpaqları alın.

Bir ovuc zeytun yarpağını 2 stəkan su ilə 5 dəqiqə qaynadın. 10 dəqiqə dəmlənməsini gözləyin.

40 gün ərzində  iki gündən bir tox qarnına 2 stəkan içsəniz, şəkər xəstəliyinə şəfa olar.

QEYD: Zeytun yarpaqlarını istehlak edərkən nəzərə alınması lazım olan məqamlar var. Hər hansı bir sağlamlıq problemi və ya xroniki xəstəlik halında həkimə müraciət edilməlidir.

QAZİLER.AZ

Diaspora