"İstehlakı xüsusilə ürəyə zərər verən qidalar var".
Publika.az xəbər verir ki, bunu kardioloq Oleq Varfolomeyev deyib.
"Bədənin xolesterinin səviyyəsini idarə etmək çox vacibdir, çünki yüksək xolesterol ürək xəstəliyindən tutmuş döyüntüyə qədər ciddi sağlamlıq problemləri riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır", - kardioloq qeyd edib.
O xatırladıb ki, xolesterin çox vaxt "səssiz qatil" adlandırılır:
"İlk addım doymuş yağların, yəni qanda xolesterinin səviyyəsini artıran məhsulların qəbulunu azaltmaqdır. Doymuş yağların mənbəyi emal olunmuş ətdir - yağlı bekon, kolbasa, hamburger, ət konservləri, həmçinin yağlı qırmızı ət".
Həkim bildirib ki, istənilən halda ət qida rasionunda, lakin münasib miqdarda olmalıdır. Və yağsız ətə üstünlük vermək daha yaxşıdır.
Varfolomeyev qeyd edib ki, hazır yeməklərlə yanaşı, fast food məhsulları doymuş yağlarla zəngindir. Qızardılmış və bişmiş məhsullar kərə yağı kimi ürək və qan damarlarına zərərlidir