Soğan orqanizm üçün niyə faydalıdır?

Soğan orqanizm üçün niyə faydalıdır? backend

Soğan universal məhsuldur, bütün dünyada evdar qadınlar tərəfindən sevilir.

Xüsusilə yaz aylarında çiy soğan çox faydalıdır.

Soğanın acılı dadı və tanınan ətri allisinin efir yağı verir. Onun sayəsində bu ən çox yayılmış tərəvəz təbii antibiotikdir, virus və bakteriyalara qarşı əvəzsiz bir döyüşçüdür.

Müxtəlif mənbələr iddia edir ki, soğanın köməyi ilə hətta mədə, ürək-damar xəstəliklərini müalicə etmək və xərçəngin qarşısını almaq olar. Digər tərəvəzlər kimi, soğanda demək olar ki, heç bir yağ yoxdur, lakin kifayət qədər vitamin və minerallar var ki, bu da onları xüsusilə qeyri-sabit yaz havalarında qiymətli qida məhsulu edir.

Maraqlıdır ki, soğan təkcə çiy deyil, həm də qızardılmış, qaynadılmış və ya bişmiş halda da, demək olar ki, bütün faydalı xüsusiyyətlərini saxlayır.

100 q soğanda:

Enerji - 38 kkal
yağ - 0,2 q
Zülallar - 1,2 q
Karbohidratlar - 5,6 q
vitaminlər
C - 10 mq
A - 9,6 mq
B1 - 0,1 mq
minerallar
kalium - 230 mq
Fosfor - 36 mq
kalsium - 27 mq
maqnezium - 8 mq
natrium - 4,8 mq

QAZİLER.AZ

Diaspora