"American Journal of Clinical Nutrition" bildirir ki, alma və böyürtkən kövrəklik riskini azaldır.
Qaziler.az-ın məlumatına görə, Harvard Tibb Məktəbinin və digər tədqiqat mərkəzlərinin alimləri müəyyən ediblər ki, alma və böyürtkəndə olan maddələr kövrəklik və ya zəiflik inkişaf riskini azaldır.
Araşdırmanın nəticələri "American Journal of Clinical Nutrition" jurnalında dərc olunub.
Kövrəklik sindromu yıxılma, eləcə də əlillik, xəstəxanaya yerləşdirmə və ölüm halında sınıqların olma ehtimalının artmasına səbəb olur. Tez-tez, profilaktik tədbir olaraq, daha çox protein istehlak etmək tövsiyə olunur.
Mütəxəssislər indi “kövrəklik” riskinin qarşısını almaq üçün yeni məhsullar kəşf ediblər.
Məlum olub ki, tərkibində flavonol olan bitki qidalarından istifadə “kövrəkliyin” inkişaf riskini azalda bilər. Xüsusilə, gündə hər on milliqram flavanol üçün sindromun yaranma ehtimalı 20 faiz azalıb. Bu səviyyəyə gündə bir orta ölçülü alma yeməklə asanlıqla nail olmaq olar.
Flavonoidlər müxtəlifdir, onlardan biri quercetindir
Böyürtkən və alma quercetin baxımından xüsusilə zəngindir.
QAZİLER.AZ