Dərmanların qəbulu mədə-bağırsaqda problemlər yaratdığından təbii vasitələrdən istifadə etmək daha məqsədəuyğun sayıla bilər.
Qaziler.az xarici mətbuata istinadən adi tut yarpağından hazırlanan ağrıkəsicinin çox asan başa gələn reseptini təqdim edir:
Yarım litr suyu qaynadın. İçərisinə 2 və ya 3 tut yarpağı atın. İki saat gözlədikdən sonra gündə iki dəfə - səhər və axşam bir fincan içə bilərsiniz.
Baş ağrısı, sümük ağrıları və digər ağrılarda tut yarpağının ağrını azaldan təsirləri var.
Tut yarpağı tez-tez yaşanan revmatizm ağrılarına da yüngülləşdirici təsir göstərir.
Stress və yorğunluq zamanı da tut yarpağının çayını içmək çox faydalıdır.
QAZİLER.AZ